Završen je zadnji, peti modul specijalizirane obuke iz oblasti etike i usklađenosti u kojoj je učestvovalo preko 30 predstavnika javnog i privatnog sektora iz Bosne i Hercegovine u okviru projekta “Borba protiv korupcije sa novom generacijom stručnjaka iz oblasti etike i usklađenosti” koji podržava Ambasada SAD-a u BiH.

Prvi dan je započet sa govorom gospođe Allyson Algeo, službenikom za odnose s javnošću u Ambasadi Sjedinjenih Država u Bosni i Hercegovini. Ambasada SAD-a prepoznala je potrebu za obrazovanjem nove generacije službenika za suzbijanje korupcije i podržala je ovu 14-dnevnu edukaciju.

O programima usklađenosti u obrazovnim ustanovama razgovarali smo i sa Darijom Kuzmanovićem, koji radi kao pomoćnik vicekancelara za istraživački integritet na Univerzitetu Kalifornija.

Drugi dan se razgovaralo o tome kako da znamo da li je naš Compliance program efektivan? Ko nam može dati informaciju o tome i kako? O reviziji Compliance funkcije razgovarali smo sa Aleksandrom Jevtićem, CIA, CFE, OIR, a kroz praktičnu radionicu smo vidjeli kako izgleda izvještavanje o nalazima revizije Compliance funkcije.

Praktičnim vježbama o načinu edukacije o pitanjima etike i integriteta, kao i upravljanja reputacionim rizikom, uspješno je završen ciklus obuka iz oblasti etike i usklađenosti, koji podržava Ambasada SAD-a u BiH.

Hvala svim učesnicima na posvećenosti i velikom doprinosu ovoj edukaciji.

Želimo Vam sve najbolje u budućem radu!